
BioNETzero
Integrerte oksygenforbrenningsløsninger for fleksibel, biobasert varme- og kraftproduksjon
Integrerte oksygenforbrenningsløsninger for fleksibel, biobasert varme- og kraftproduksjon
Å forstå og kvantifisere usikkerhet (UQ) i luftfartsstrukturer er avgjørende for å vurdere risiko og ivareta sikkerheten. UPBEAT sikter mot å utvikle innovative metoder og verktøy for UQ som skal støtte utviklingen av tryggere og mer avanserte...
Vi ser på elektrifisering av maskiner og samspillet mellom energietterspørsel, forsyning og nett.
Verdens matsystemer er under press, og verden står overfor store utfordringer knyttet til klimaendringer, befolkningsvekst samt miljø- og helsemessige faktorer. Det er viktigere enn noen gang å utnytte tilgjengelige matressurser effektivt nok. Ikke...
Prosjektet skal redusere avfallsmengden i VVS-bransjen ved å tilrettelegge for mer ombruk gjennom å utvikle metoder for vurdering og dokumentasjon av brukte/returnerte plastrør.
Fra høyteknologisk materialkartlegging til databaser for sirkularitet
Prosjektet BIOCLOSED setter søkelys på merdmiljø i kommersielle, lukkede merder i sjø, for å sikre god fiskevelferd og fiskehelse.
Havbruksnæringen bruker store ressurser for å sikre best mulig fiskehelse, -velferd og overlevelse fram til slakt. Det viktigste målet er å redusere andel fisk som dør før ordinær slakting, men utnyttelse av dødfisken som likevel oppstår vil kunne...
Prosjektets hovedmål er å utvikle nye matingredienser og produkter basert på innovativ og bærekraftig prosessering av dyrket tare.
Prosjektet IRIS vil føre til en forbedret prosess for oppløsning og raffinering av Ir, Ru og andre platinagruppemetaller fra eksisterende og potensielt voksende avfall strømmer, dvs. PEM-elektrolysører.
Sammen med Mibau Stema Norge og NCC Industry forsker vi på steinmaterialets innvirkning på kvaliteten og levetiden til asfaltdekker.
Anleggsbransjen går sammen for å teste og ta i bruk alternative materialer i vegbygging.
Prosjektets mål er å generere og sammenstille et høykvalitets datasett for drift av ventilasjonsaggregater med emulerte feil for å utvikle løsninger for feildeteksjon og -diagnose.
Formålet med prosjektet er å utvikle ny kunnskap samt en integrert modell for å forutsi og vurdere produksjonsmiljøet for nye produksjonskonsepter og lokaliteter for eksponert havbruk og havbruk til havs.
Målet med dette prosjektet er å utvikle et unikt optisk system for å overvåke plantevernmidler i vann. Kombinert med passiv prøvetaking og Citizen Science sikter vi på å forstå virkningen av ekstreme hydroklimatiske hendelser på forekomsten og...
Prosjektet DigiBygg har som mål å oppnå rask og kostnadseffektiv produksjon av detaljerte digitale bygningsmodeller, som vil fremme bredere bruk av digitale prosesser i byggesektoren.
OptiFish har som mål å utvikle, teste og validere teknologier som vil forbedre rapportering av fangstvolumer og fiskehelse i europeiske fiskerier, slik at fiskere kan drive mer bærekraftig fiske og møte eksisterende og fremtidige kontrollkrav.
Nedbør og temperatur vil endre seg i fremtidig klima, noe som vil gi oss nye utfordringer og muligheter for norsk vannkraft. Vi forventer en økning i hyppigheten, varigheten og alvorligheten av ekstreme hendelser som flom, tørke og høye...
Vi utvikler smarte, ikke-destruktive metoder for tilstandsrevurdering av gjenvunnet tømmer.
Dyp integrasjon mellom maskinlæringsmetoder og optimalisering av fornybar energi
TAILWIND omfavner bærekraft-ved-design-prinsipper for å forme den neste generasjon av flytende havvindparker.